ESITTELY


Rotuni ovat kooikerhondje (fci 8) ja mittelspitz (fci 5). EI KOOIKERHONDJE-KASVATUSTA!

Olen kolmekymppinen naisimmeinen ja asustelen Jyväskylässä luhtitalon alakerran kaksiossa yhdessä avomieheni kanssa, muutaman kilometrin päässä keskustan vilinästä. Asuntoomme kuuluu myös pienehkö takapiha, joka on aidattu kokonaan koiria varten.

Talomme lähellä on laajalti metsää ja hyviä lenkkeilymahdollisuuksia tarjoavia pikkuteitä, eikä järvien ja jokien rannoillekaan ole pitkä matka. Monipuoliseen tarjontaan oman lisänsä tuo aivan vieressä olevat kaupat, vanhainkoti ja päiväkoti, joten koiramme niin aikuiset kuin pennutkin tottuvat "kaikenlaiseen menoon ja meteliin".

Ensikosketus koiriin syntyi vuonna 1991, jolloin synnyinkotiini otettiin saksanpaimenkoira uros Nuolihaukan Aki. Aki eli kotikoirana ja ilonamme reilut 10 vuotta, kunnes maksa petti. Aki oli isäni harrastuskoira ja -toivo, mutta D-lonkat nivelrikkoineen ja selän alettua vaivaamaan alle 2 vuotiaana muuttivat suunnitelmat. Aki kävi n.20 näyttelyä mutta ei menestynyt suuremmin. Parhaimmat saavutukset olivat vanhoilla säännöillä 1/2 ja 1/4, muuten tilastot olivat täynnä 2 jopa 3 palkintoja.

Akin ollessa n.3 vuotias (1994) tuli taloomme toinen saksanpaimenkoira uros, Makros Irko. Irko eli myös reilut 10 vuotta kunnes munuaiset ja sydän pettivät. Irko oli myös isäni koira, harrastuskoira joka täytti sen viran paremmin kuin hyvin. Irko kiersi näyttelyissä lähes 40 kertaa, se tuli Suomen muotovalioksi heti neljännessä näyttelyssään. Muita saavutuksia oli mm. RYP-1, RYP-4, VET-BIS-4, 8*ROP, 7*VSP, 3*SERT, 2*CACIB ja 5*ROP-VET.

Isäni kilpaili Irkon kanssa myös palveluskoirapuolella jäljellä, josta Irko sai koulutustunnuksen JK3, käyttövalioksi asti se ei koskaan ehtinyt. Irko oli isänä yhdelle pentueelle, josta kaikki pennut menivät kotikoiriksi.


Koirien lisäksi meillä on ollut synnyinkodissani jyrsijöitä ja akvaarioita. Vuosien varrella eläintarhaani on kuulunut kani, marsuja (5kpl, yhdet poikasetkin tullut hoidettua kun meille tuli tiineenä ollut marsu), gerbiilejä (2), hamstereita (2) ja useita akvaarioita, parhaimmillaan jopa 4kpl.
Aikuisiällä olin kolmisen vuotta ilman pikkuotuksia, kunnes vuonna 2010 hankin kaksi gerbiiliä kasvattajalta. Valitettavasti toinen gerbiilityttö piti lopettaa kasvaimen takia jo 5/2012 ja siskonsa 5/2013. Tässä välissä meille muutti kasvattajalta syyrialainen hamsteri poika (s.4/2012, k.8/2014).
Suunnitelmissa on jatkaa jyrsijäharrastustakin tässä tulevina vuosina, aika näyttää mitä sillä rintamalla tapahtuu.

Täältä löydät tämän hetkiset jyrsijät tietoineen ja täältä edesmenneet pikkuotukset.

Ensimmäinen kooikerhondje minulle tuli alkuvuodesta 2004 (Black Amiikos Yordi Yannick) eli Nikke. Pari vuotta tästä (v.2006) tuli taloon joulun aikaan Niken poika Uuke (Black Amiikos Ulert Uwkje). Ensimmäinen oma mittelspitz tuli ja meni samalla sijoitukseen v.2009 (Krispesan Evening Wind, A-pentueeni emä). Ensimmäiset tuonnit tein mitteleissä syksyllä 2009. Australiasta Suomeen n.6kk vanhat uros Simo (Nueboree Simon For Dischiles, A-pentueeni isä) ja narttu Sani (Mibuddi Ozka Miss Jedda, C ja D pentujeni emä), molemmat koirat menivät sijoitukseen.

Vuonna 2011 sijoitukseen muutti ensimmäinen koikkeri narttu Nova (Burning Red's Amazing Number One). Novasta toivoin ensimmäisen koikkeripentueeni emää, mutta nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan toteutuneet suvussa ilmenneiden luonneongelmien vuoksi (Novassa itsessään ei siis vikaa ollut). Koikkeri-kasvatus on kokenut useamman takaiskun ja mietin tällä hetkellä mitä rodun parissa enää teen. Omistan osan Mandista (Tarlatan Manon Cafe), mutta en tule sitä käyttämään itse jalostukseen. Koikkereiden kasvatusajatukset on tällä hetkellä jäissä.
.
Tämän jälkeen olen hankkinut tasaisesti sijoitettavia koiria tulevaisuutta ajatellen, toivoen niistä hyviä jalostuskoiria.

Olen pyrkinyt sijoittamaan jokaisesta pentueestani vähintään yhden pennun tulevaisuuden toivoksi.

Ensimmäisen pentueeni olen kasvattanut 3.11.2010, mittelspitz A-pentue.

Kennelnimen Dischile's sain lokakuussa 2007.
Olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen, myös vuonna 2010 uusitun version.
Kuulun tällä hetkellä seuraaviin yhdistyksiin/seuroihin:
-Suomen Kennelliitto ry
-Suomen Mittelspitz ry
-Keski-Suomen Kennelkerho ry

Toimin luottamustehtävissä/toimissa seuraavanlaisesti vuonna 2017:
-Keski-Suomen Kennelkerho ry -> johtokunnan jäsen

Olen suorittanut seuraavat kurssit:
-Kasvattajan peruskurssi 6.11.2006
-Kehätoimitsija kurssi 10.2.2007 (lopetin ko harrastuksen syksyllä 2013 terveydellisistä syistä toistaiseksi)

© 2013 Susanna Sistonen - dischiles@gmail.com